kwi
20
2012

Kuskus z warzywami






porcja ok. 180 g

– półtorej łyżki kaszy kuskus

– 1 ugotowane żółtko jaja kurzego

– 3 fasolki szparagowe bez łyka (ok. 25 g)

– 1 marchew (ok. 50 g)

– kilka różyczek brokułów (ok. 40 g)

– 1 łyżeczka oliwy z oliwek

– pół łyżeczki masła

– niepełna szklanka wody źródlanej

Kuskus przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Osobno gotujemy warzywa z oliwą – około 15 minut, aż będą miękkie. Podajemy razem na talerzyku. Warzywa rozdrabniamy widelcem i posypujemy pokruszonym żółtkiem. Kaszkę mieszamy z masłem.

przepis pochodzi z książki “u malucha na talerzu”.

Brak komentarzy, bądź pierwszy!

Dodaj swój komentarz