maj
06
2012

Cielęcina z warzywami






po 9. miesiącu

porcja ok. 180 g

– pół marchwi (ok. 30 g)

– kawałek cukinii (ok. 40 g)

– kawałek dyni (ok. 30 g)

– kawałek korzenia pietruszki (ok. 20 g)

– kawałek pora (ok. 10 g)

– 1/3 średniej wielkości pomidora (ok. 30 g)

– 45 g surowej cielęciny

– 1 łyżeczka oliwy z oliwek

– pół szklanki wody

Umyte i obrane warzywa trzemy na tarce o drobnych oczkach. Pomidora kroimy na drobne kawałki, a pora w cienkie talarki. Mięso wkładamy do wrzątku. Po 10 minutach dodajemy warzywa i dusimy kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania wlewamy oliwę. Mięso wyjmujemy i drobno siekamy. Posypujemy warzywami i podajemy łyżeczką.

 

Brak komentarzy, bądź pierwszy!

Dodaj swój komentarz